Samba Voetbalschool

Schrijf je snel in voor de TOPvoetbalstage in Barcelona

Over Voetbalschool Samba

Voetbalschool Samba werd in het leven geroepen door Dries Baert. Jarenlang was hij zelf actief in het voetbal in nationale. Een aanslepende blessure gooide echter roet in het eten en dwong hem om vroegtijdig een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan. Geen reden om bij de pakken te blijven zitten, want al zeer snel ontwikkelde Dries een een nieuw en zeer ambitieus project: Voetbalschool SAMBA!

"Heel mijn leven heeft altijd in het teken gestaan van voetbal. Vooral de technische kant ervan heeft mij steeds enorm aangesproken. Via mijn voetbalschool heb ik dan ook dé ideale manier gevonden om mijn opgedane kennis en ervaringen door te geven aan de jonge voetballertjes. Vanuit mijn beroep als leraar Lichamelijke Opvoeding werk ik dagelijks met kinderen en weet ik maar al te goed hoe leergierig ze zijn en hoe snel ze technische vaardigheden onder de knie kunnen krijgen. De manier waarop ze het aangeleerd krijgen is van cruciaal belang en daar maak ik met mijn voetbalschool het verschil! Op een kindvriendelijke en uitdagende manier het voetbalspelletje aangeleerd krijgen wat is er mooier?

Verder vind ik het ook van groot belang om de beste trainers bij het project te betrekken, en daar ben ik ook in geslaagd! Een Samba Coach moet uit het goede 'voetbalhout' gesneden zijn! Het is enkel via hen dat de vaardigheden op een duidelijke én pedagogisch verantwoorde manier kunnen worden overgebracht. We nodigen geregeld ook graag gasttrainers uit die, door hun ervaring en aanpak, een meerwaarde betekenen. Zo hadden we onder andere Michael Vijverman (Essevee Soccer School) en Roel Clement (U19 RSCA) bij ons om een clinic te geven. Ook Enzo Scifo draagt onze voetbalschool een warm hart toe. Hij kwam vorig jaar ook langs voor een gasttraining! "

Dries Baert
Schrijf je kind NU in!

Heel veel kinderen zijn al van erg jonge leeftijd gek van de bal! Zij komen dan meestal al snel terecht in een voetbalclub. Kleuters vragen echter een zeer specifieke, leeftijdsgebonden aanpak die in vele clubs niet meteen aanwezig is. Door onze jarenlange expertise willen wij hier met Voetbalschool Samba het verschil maken!

Dries Baert

Coördinator Voetbalschool Samba