Samba Voetbalschool

Schrijf je snel in voor de TOPvoetbalstage in Barcelona

Schrijf je kind NU in!

Naast zijn wekelijkse clubtrainingen is zo’n zondagmorgen bij Voetbalschool Samba voor mijn zoontje geen overdreven luxe. Hoe meer de bal aan de voet, hoe beter… Net dat tikkeltje extra. Voetbalschool Samba is dan ook een aanrader voor ieder voetballertje-in-wording!

Guy

Papa van Liu Ti, U10 Lede

Kom op zondagochtend aan je techniek schaven op onze SAMBA voetbalacademie! Onze doorgedreven trainingen worden zorgvuldig opgebouwd en maken van jou een completere, moderne voetballer!

Zowel indoor als outdoor! 

De trainingen gaan door in het opleidingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke. De perfecte locatie om het trainingsniveau aan de hoogst mogelijke niveau aan te bieden! Bij goed weer trainen we op één van de schitterende kunstvelden en bij minder weer hebben we de adembenemende indoor hal ter beschikking! 

Een moderne voetballer creëren, daar gaan we voor! 

Kom niet enkel oefenen op je techniek, maar leer in veel wedstrijdgerichte situaties wat het is om een moderne voetballer te worden! 

De trainingen, onder leiding van Dries Baert, worden gegeven door gediplomeerde, zeer onderlegde Samba Coaches!

Gasttrainers! 

We nodigen ook geregeld gasttrainers uit die, door hun ervaring en aanpak, een meerwaarde betekenen. Zo hadden we onder andere Michael Vijverman (Essevee Soccer School) en Roel Clement (trainer U19 RSCA) bij ons om een clinic te geven! 

  

Wij baseren ons op een aantal "technische pijlers":

 • De kwaliteit om een directe tegenstander uit te schakelen met de bal aan de voet (schijnbewegingen, passeerbewegingen, dribbels,).
  Voorbeeld: Cristiano Ronaldo, Hazard, Messi
 • Streven naar een perfecte balbeheersing (balcontrole, passing,). In elke situatie meester zijn over de bal! Snel handelen en nadenken is hierbij de boodschap!
  Voorbeeld: Xavi, Iniesta, Kompany
 • Technisch sterk zijn is één ding, het omzetten in een wedstrijd nog iets anders. Via veel wedstrijdgerichte situaties leren we je wat het is om een moderne voetballer te zijn! 
 • Natuurlijk komen de andere facetten van het voetbal ook ruimschoots aan bod (afwerken op doel, traptechniek, coördinatie,...)!

Het belang van techniek in het hedendaagse voetbal

Als de technische kwaliteiten van een speler verbeteren, geeft dat meteen ook een positief effect op:

 • De fysieke kwaliteiten van een speler. Door het oefenen op techniek, worden de fysieke aspecten zeker ook aangesproken. De uithouding zal dus ook verbeteren, zonder dat er specifiek aan wordt gewerkt!
 • De mentale weerbaarheid van een speler. Wie een betere techniek heeft, zal automatisch meer zelfvertrouwen uitstralen. Ook de succesbeleving op het veld wordt een heel stuk groter! Passie en plezier beleven zijn bij ons zeer belangrijk!
 • Het inzicht, de tactische kwaliteiten van een speler. Wie sterk is aan de bal, heeft de mogelijkheid om bepaalde spelfases makkelijker en sneller te doorzien. Terwijl andere spelers nog bezig zijn met het controleren van de bal, kan een technisch vaardige speler al een stapje verder denken! Wij leren onze spelertjes snel denken en handelen!

Hoe zit het nu in mekaar om een Sambasessie bij te kunnen wonen? 

 • Er zijn elk seizoen 2 sessies van 10 trainingen. Eentje in het najaar (september – december) en eentje in het voorjaar (januari – april/mei). Na het seizoen organiseren we ook een 'after season sessie'
 • Elk voetballertje (jongens of meisjes) vanaf 5 jaar (1e leerjaar) is bij ons welkom. Je hoeft niet aangesloten te zijn bij een club! Het niveau van de speler is van ondergeschikt belang! Wij willen elk voetballertje beter maken op zijn/haar niveau!
 • De techniektrainingen gaan wekelijks door van 9.20u tot 10.35u. Bij goed weer trainen we op de prachtige kunstvelden; bij minder goed weer beschikken we over de adembenemende indoor hal!
 • Elk spelertje ontvangt bij aanvang van de sessie de unieke JAKO SAMBA voetbaluitrusting (dit kan bestaan uit een mooie SAMBA voetbaloutfit, een KW, een trui,…). Je SAMBA lidmaatschap zorgt er ook voor dat je bij elke aankoop bij sportwinkel JDS in Ninove 20% korting krijgt!
 • De spelertjes worden ingedeeld in niveaugroepjes van maximaal 8,9 spelertjes!
 • Kostprijs: € 150,- per sessie (10 trainingen, verzekering en de unieke SAMBA voetbaluitrusting inbegrepen). Twee spelertjes van hetzelfde gezin krijgen 25 euro korting per speler.

             !Wie meteen voor een heel seizoen inschrijft, krijgt er nog een extra cadeau bovenop!

Een programma op maat meer iets voor jou? Dat kan! 

 • Op vraag werken we ook individuele programma's uit op maat. Wil jij dat we je zoon of dochter persoonlijke begeleiding geven, aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen; info@voetbalschoolsamba.be!